Svet
0 ogledov

Lete obnovijo v petek

Kontaktne številke slovenskih državljanov v Bangkoku je MZZ-ju ponudil tudi novi Žurnal24 main
Tajski protestniki so dosegli odstop vlade. Z Ministrstva za zunanje zadeve so sporočili, da so naši državljani na varnem.
"Po naših podatkih je na Tajskem trenutno še 18 slovenskih državljanov, deset od teh v Bangkoku," so nam sporočili z Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ). Od tega naj bi jih šest imelo urejene povratne lete, preostali pa so po besedah MZZ na otokih na jugu države.

 

Deset najnevarnejših držav

1. Irak. Teroristični napadi in ugrabitve.

2. Afganistan. Napadi upornikov, ugrabitve.

3. Čečenija. Uporniki obisk odsvetujejo.

4. Južnoafriška republika. Posilstva in umori.

5. Jamajka. Nasilje, oboroženi ropi.

6. Sudan. Terorizem, negotove razmere.

7. Tajska. Nemiri zaradi protestov proti vladi.

8. Kolumbija. Ugrabitve in terorizem.

9. Haiti. Nasilni napadi in ugrabitve.

10. Eritreja. Nestabilne razmere ob mejah.

Vir: the Daily Telegraph, 28. november
"Ministrstvo je v stiku z vsemi, vsi so zdravi in glede na razmere dobro," so še povedali.

Protestniki dosegli svoje
Tajsko sodišče je danes odredilo razpustitev vladajoče Stranke moči ljudstva in premierju Somčaju Vongsavatu za pet let prepovedalo politično delovanje. Ta je zato danes že odstopil. Protivladni protestniki so danes že napovedali, da bodo jutri dopoldne proteste prekinili.

Po dobrem tednu se bo tako končala tudi zasedba bangkoških letališč in okoli 350 tisoč tujih turistov se bo lahko vrnilo v domovino. V državi je zaradi zasedbe letališč namreč vladal kaos, poleti pa so bili mogoči samo z improviziranega vojaškega letališča. Ravno včeraj pa je eksplozija granate zahtevala tudi prvo smrtno žrtev med protestniki.

"Povsem na tleh smo"
"Trenutno smo na vojaškem letališču, kjer čakamo na polet iz države," je danes za zurnal24.si povedala Slovenka Tina, ki je zaradi zaprtja letališča s prijateljicami obtičala na Tajskem. "Napovedano je bilo, da bomo poleteli ob treh popoldne, vendar so obeti slabi. Neki Francozi, ki so bili tu že včeraj, so rekli, da so jih odpeljali nazaj v hotel. Povsem na tleh smo," je še dejala danes dopoldne. Pozneje po telefonu ni bila več dosegljiva.

Francozi bodo na voljo
"Francoski kolegi so ob izraženi kritiki na podlagi opozoril slovenskih državljanov, da jih zavračajo, znova zatrdili, da bodo zagotovili vse razpoložljive usluge in pomoč tudi slovenskim državljanom, ki se bodo nanje obrnili," so danes zapisali na spletni strani MZZ-ja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.