Svet
9 ogledov

Letel za sinovo šolanje

letalo nesre%C4%8Da Indija strmoglavljenje Žurnal24 main
Sobotno letalsko nesrečo, v kateri je umrlo 158 ljudi, vendarle povzročila človeška napaka? Srbski pilot letel, da bi zaslužil za sinovo šolanje.

Indijski minister Praful Patel, v čigar pristojnost spada tudi civilno letalstvo, je danes dejal, da bi sobotno letalsko nesrečo lahko povzročila človeška napaka. Vremenski pogoji so namreč omogočali normalen pristanek, prav tako so bili v mejah normale vsi drugi dejavniki. Preiskava nesreče sicer še vedno poteka, indijskim preiskovalcem pomagajo tudi ameriški.

Žalovanje v Beogradu
V beograjski družinski hiši Zlatka Glušice, pilota, ki je vozil nesrečno letalo, se je včeraj nadaljevalo žalovanje. Po pisanju srbskega portala Blic je imel pokojni pilot že izpolnjene vse pogoje za upokojitev, vendar je z letenjem nadaljeval, da bi tako omogočil šolanje sinu, ki se ravno tako usposablja za pilota.

Širša pilotova družina teorijam o njegovi napaki, ki naj bi zakrivila nesrečo, ne verjame: "Bil je izkušen pilot z več kot 10 tisoč urami letenja. Lahko bi umrl za volanom avtomobila ali na kolesu, v letalu pa nikoli," je za Blic komentiral vidno pretreseni družinski član.

Pokojni pilot je za indijsko družbo letel 13 mesecev, v tem času pa je natanko 13-krat pristal na stezi, na kateri je prišlo do nesreče. Drugi pilot v kabini je na njej pristal celo več kot 60-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.