Svet
23 ogledov

"Leti, leti, leti. Sranje!"

Na posnetku kopilot in tretja oseba kritizirata delo mehanikov, ki niso odpravil
1/2
Žurnal24 main
Španski mediji so objavili posnetek zadnjih pogovorov iz črne skrinjice v letalu družbe Spanair, ki je strmoglavilo leta 2008 v Madridu, pri čemer je umrlo 154 ljudi. "Leti, leti, leti. Sranje!" konča pilot.

Letalo MD-82, ki je bilo na poti iz Madrida na Kanarske otoke, je 20. avgusta 2008 kmalu po vzletu zajel požar. Nesrečo je preživelo 18 potnikov in članov posadke, 154 jih je izgubilo življenje.

"Za silo so ga pokrpali"

Letalo je sicer poletelo z zamudo, ker se je pokvaril merilnik temperature in so na letališču v naglici izvedli popravilo. Črna skrinjica je posnela pogovor med kopilotom in neznano tretjo osebo, ki sta kritizirala delo mehanikov, ki so preprosto odrezali varovalko merilnika temperature, namesto da bi jo zamenjali. "Za silo so ga pokrpali," je komentirala tretja oseba.

"Okvara motorja?" vpraša kopilot po vzletu, zasliši pa se tudi opozorilni zvok. "Kako za vraga se izklopi ta zvok," vpraša kapitan letala, nato pa pravi kopilotu: "Leti, (kletvice), leti, leti!" Zatem se zasliši glasen pok, nato pilot komentira: "Sranje!" Zasliši se še en glasen pok in krik kopilota, nato nastopi tišina.

Mehanik glavni osumljenec

Kapitan in kopilot sta v letalski nesreči, najhujši v Španiji v zadnjih 25 letih, izgubila življenje. Strokovnjaki še vedno preiskujejo, kakšno vlogo je v nesreči igral pokvarjen merilnik temperature. Med glavnimi osumljenci za nesrečo sta mehanik in vodja vzdrževalnih služb na letališču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.