Svet
6 ogledov

Leti odpovedani zaradi snega in megle

Vozniki stojijo ob avtih po tem, ko so obtičali v snegu, ki je pobelil severno A
1/9
Žurnal24 main
Zaradi snežnih padavin so na londonskem letališču Heathrow odpovedali 34 poletov. Enake težave imajo na severu Francije in v Nemčiji, v Pragi pa so letala ostala na tleh zaradi megle.

Londonsko letališče Heathrow z novim petim terminalom nima sreče. Po tem, ko je pred dvema tednoma ob odprtju terminala zatajil sistem za ravnanje s prtljago, je sedaj letalska družba British Airways morala zaradi snega odpovedati 34 poletov. To je kar deset odstotkov predvidenih poletov.

S snegom se spopadajo tudi na severu Francije. Vremenoslovci poročajo od 20-ih do 30-ih centimetrih snega v departmajih Somme in Oise severovzhodno od Pariza, kar ovira promet na glavnih cestah.

Iz Prage pa poročajo o gosti megli. Na letališču Ruzyne je tako na tleh ostalo devet letal, 11 prihajajočih letal pa je Češki letalski prevoznik ČSA moral preusmeriti v Brno, na drugo največje letališče v državi oziroma v nemški Dresden. V takšen ukrep so bili prisiljeni, ko se je vidljivost zmanjšala na 200 metrov, kar je polovica od zahtevanega minimuma za normalno obratovanje letališča.

Prometni zastoji v nekaterih delih Nemčije so bili posledica močnih snežnih padavin in poledice. Poledica je bila tudi vzrok prometne nesreče šolskega avtobusa na spodnjem Bavarskem, v kateri je bilo poškodovanih sedem otrok in voznica avtobusa. Na srečo so otroci stari od štiri do 15 let utrpeli le ureznine. So pa kilometrski zastoji nastajali v vseh smereh; zaprli pa so tudi nekatere ceste, kjer je zaradi teže snega grozila nevarnost podrtja dreves. O snegu poročajo tudi iz sosednje Avstrije, vendar razmere še niso resne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.