Svet
14 ogledov

Letos v tujini zgodnja smuka

Takole je presenetilo bavarske kmete. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Sneg, ki so ga bili minulo noč deležni tudi nekateri v višjih krajih stanujoči Slovenci, je dodobra zasul nekatere predele Evrope. Težave za Hrvate in Avstrijce.

Na avstrijskem Koroškem je sneg povzročil obilico težav v prometu, še posebej ker mnogi vozniki avtomobilov še niso opremili z zimsko opremo. Moker sneg je marsikje lomil drevje, zato je bila med drugim zjutraj zaprta cesta čez prelaz Jezersko, je poročala avstrijska APA. Ovirane so tudi druge povezave s Slovenijo, čez Ljubelj in Korensko sedlo so obvezne verige. V okrožju Šmohor je Lesna dolina (Lesachtal) ostala povezana s svetom le prek Vzhodne Tirolske.

Vse o vremenu doma in na tujem na našem vremenskem portalu. O snegu v domovini pa tukaj.

S snegom so se spopadli tudi v goratem področju Hrvaške.

Na Plitvicah je tako trenutno dva centimetra snega, snežilo je tudi drugod v Liki, Gorskem Kotarju in na Velebitu, kjer je burja zaprla jadransko magistralo.

 

O sneženju poročajo tudi iz Italije, Nemčije, Francije in Švice, kjer se tamkajšnji smučarski centri že pripravljajo na zgodnji začetek sezone.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.