Svet
19 ogledov

Linda Weston v zapor do konca življenja

Linda Weston Youtube
Ameriško sodišče je 55-letno žensko ta teden obsodilo na zapor do smrti zaradi ugrabitev, umora, zločinov iz sovraštva, prevare in prodajanja spolnih uslug. V desetih letih je v ujetništvu zadrževala deset prizadetih in pobirala njim namenjeno socialno pomoč.

55-letna Linda Weston je te dni spet dvigovala prah v Združenih državah Amerike. Skoraj neverjetno je, česa vsega je bila zmožna; v kurilnici, na podstrešju, kleti in v drugih prostorih je zadrževala deset mentalno prizadetih oseb na svojem domu v Philadelphiji in še nekaterih drugih mestih v ZDA. Očitno je bil njen namen le eden, in sicer da je pobirala njim namenjen denar za socialno pomoč.

Med sojenjem se je opravičila za svoja dejanja in rekla, da verjame v Boga in da Bog že ve, kaj se je zgodilo, poročajo ameriški mediji.

Sodišče jo je spoznalo za krivo v vseh 196 točkah obtožnice, med katerimi so med drugim ugrabitve, umor, prevare, zločini iz sovraštva. Na sodno odločitev je od leta 2011 čakala v priporu; njena neverjetna dejanja so bila razkrita, ko je moški, s strani katerega je imela v najemu eno izmed hiš, v kurilnici odkril štiri ujetnike. Eden je bil priklenjen z verigami.

Kurilnica, Linda Weston | Avtor: Youtube Youtube

55-letnica se je oblastem predstavljala kot negovalka prizadetih, ki jih je imela v ujetništvu; na ta način si je prisvojila najmanj 212 tisoč dolarjev. Pri svoji “dejavnosti” je imela tudi pajdaše; hčerko in še tri ostale, ki so se do ujetnikov obnašali slabše, kot do živali.

Če so jih zalotili, ko so želeli pobegniti, so jih kruto kaznovali s tepežem, prizadejali so jim opekline. Da bi si na njihov račun prisvojila še več denarja, je dve ugrabljeni ženski prisilila v prostitucijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.