Svet
8 ogledov

"Liter bencina prosim"

Iznajdljivi posamezniki so se domislili protesta na način, da vsakič natočijo le Žurnal24 main
Vozniki v romunskem Temišvaru so zaradi 15-odstotne podražitve goriva blokirali bencinske postaje. Iznajdljivi posamezniki so se domislili protesta na način, da vsakič natočijo le dober liter bencina.

Na podoben način so protestirali tudi številni vozniki v Bukarešti ter preostalih romunskih mestih. Oblikovale so številne skupine, ki napovedujejo, da se bodo podobnih akcij posluževali vsak petek, ko je na bencinskih postajah zaradi konca tedna največja gneča.

Lastniki bencinskih postaj besnijo, saj tovrstni protesti zmanjšujejo količine prodanega goriva, na drugi strani pa štetje drobiža, s katerim posamezniki plačajo natočen liter bencina, prodajalcu vzame precej časa, nastane gneča, kar povroči med obiskovalci nemalo jeze. Številni prodajalci se tako v primeru, da jih obišče večje številno protestnikov, odločijo za predhodno zaprtje postaje.

Cene goriva v nebo
Višje cene nafte na svetovnih trgih naj bi po napovedih romunske vlade povzročile tudi prihodnje dražitve vseh vrst goriv. Pristojni ministri se branijo z besedami, da ne morejo več nadzirati cene goriv na prostem trgu, kar pa strokovnjaki eden za drugim zanikajo.

Cene goriva v Romuniji so se leta 2010 povzpele za skoraj 13 odstotkov, zadnje podražitve pa so bile za državljane kaplja čez rob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.