Svet
201 ogledov

"Ljudje, sirene ne obstajajo!"

Sirena Shutterstock
Ameriški nacionalni urad za oceane je v nenavadnem sporočilu javnost obvestil, da sirene, deklice s plavutjo, v resnici ne obstajajo.

Znanstveni urad je bil v takšen nenavaden nastop primoran zaradi neke odmevne TV zabavne oddaje o mitoloških bitjih, ki je sprožila val zanimanja javnosti, mnogi pa so zabavno oddajo zamenjali za dokumentarec, ki da dokazuje obstoj siren, teh pol žensk in pol rib, ki so s petjem že v grški mitologiji poskušale zapeljati Odiseja, da bi raztreščil svojo barko na pečinah otoka. Znanstveno-fantastična oddaja Discovery Channela z naslovom Sirena: najdeno telo, namreč izhaja iz posnetih skrivnostnih zvokov iz globin morja, ki naj bi dokazovali obstoj mitoloških bitij. Na urad so začeli klicati in pisati ljudje, ki so si želeli pojasnil.

V članku na svojih straneh urad pojasnjuje, da privlačna bitja zapeljujejo človeštvo že tisočletja. Tako so jih poznali stari Grki, pa tudi aborigini v Avstraliji imajo njihove lastne različice.

Vendar, kot poudarjajo, do danes ni dokazov za te morske humanoide, poroča BBC. Zakaj pa vseeno tako zaposlujejo človeški um, naj ostane vprašanje za filozofe, zgodovinarje in antropologe, so zapisali.