Svet
7 ogledov

Ljudmila Novak: Javnost ženske na vodilnih položajih ocenjuje strožje

Ljudmila Novak Boštjan Tacol
Po decembrskih volitvah je zaradi kvot v parlamentu največ poslank doslej. Predsednik DZ Gregor Virant je pred mednarodnim dnevom žensk ocenil, da je dobro, da je "čim več ženskega pristopa v politiki".

V vladi pa je le ena ženska. Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak pravi, da bi bila vesela, če bi jih bilo več.

Ministrica Ljudmila Novak je za STA zatrdila, da se kot ženska zelo dobro počuti med kolegi v vladi. "Vendar bi bila zelo vesela, če bi bilo v ministrski vrsti še več žensk," je poudarila za STA.
"Ni vedno preprosto, če si kot ženska na vidnih položajih, ker nas javnost ocenjuje precej drugače in strožje kot moške na vodilnih položajih," je dodala.

Predsednik DZ Virant pozdravlja večje število poslank v slovenskem parlamentu. "Ta sprememba razmerja med poslankami in poslanci se mi zdi nekaj zelo blagodejnega," je v torek po seji kolegija predsednika DZ dejal za STA. Ne zavzema se sicer za "prisilno uvajanje kvot". "Je pa prav gotovo dobro, da je čim več ženskega pristopa in ženske roke v politiki," meni. Dobro bi bilo, da bi bilo tudi v vladi več ministric, je ocenil.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 13:23 03.april 2012.

    Mene tud!

  • tartufka2226 09:58 08.marec 2012.

    me je sram ,da nas ona predstavla po svetu

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:47 08.marec 2012.

    Baba butasta,če bi mene dal za ministra na tako ministrstvo bi zaradi sramote naredil samomor in se javno zažgal pred frančiškansko cerkvijo!Samo vprašanje,če bi tale baba gorela,ker men deluje skoz mal fajhtna?