Svet
61139 ogledov

Lokal, ki ne streže cepljenim

Covid in lokal Profimedia
Lastnica lokala je neomajna.

Avstrijski mediji danes poročajo o primeru lokala v mestu Strobl v pokrajini Salzburg, v katerem strežejo le osebam, ki niso cepljene zoper novi koronavirus. 

Na vprašanje, zakaj slednji niso dobrodošli, je lastnica manjšega lokala, ki deluje v okviru njene bio-trgovine, ni želela odgovoriti, poroča Fenix magazin. Svoja pojasnila ni želela podati niti drugim medijem, pa tudi županu, občinarjem in turističnim delavcem. 

"Lahko se le smejemo, si mislimo svoje in apeliramo na goste, da ne zahajajo tja. Njena odločitev ni v skladu s smernicami v tej državi," je poudaril župan Strobla Josef Weikinger, ki je pri tem izpostavil, da ni navdušen glede odločitve svoje meščanke, a da ta s svojim obnašanjem ne krši zakona. 

"To je nevarno" 

"Odločitev lastnice je ogromna nevarost za družbo," pa je pojav komentiral politolog Reinhard Heinisch in dodal, da če politične odločitve več nimajo legitimnosti, ki temeljijo na soglasju, takrat ni več niti demokracije. 

Pojav lokala za necepljene v Stroblu vidi kot 4simptomatičnim za vse bolj razširjem pojav oddaljevanja mnogih ljudi od klasičnega družbeno-političnega in zdravstvenega sistema. 

"Menim, da covid panmedija razdvaja družbo. Ne le družbo, prihaja tudi v druge pore družbenega življenja. Lahko izzove, na primer, spore med zaposlenimi v podjetjih, med člani družin, lahko pripelje tudi do razpadov prijateljstev," je pri tem komentirala profesorica filozofije prava na univerzi v Salzburgu. 

Avstrijski mediji pri tem navajajo še, da je cepljenje povzročilo številne razdore v številnih državah, tudi v Avstriji, kjer so delitve med cepljenimi in necepljenimi in omembe privilegijev cepljenih pripeljale tudi do povsem skrajnih dejanj posameznikov. 

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Covid-19 Zdravje Ukinjajo brezplačni hitri test

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 48
  • petra2 20:02 07.september 2021.

    Bravo!!!! Upam, da ji sledijo mnogi!!!!

  • Avatar Maja Kajza
    marelica 18:22 11.avgust 2021.

    Bravo ! Ne, ne rabi dajati pojasnil, zakaj le ! Jaz tudi ne zahajam tja, kjer so kadilci.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:15 11.avgust 2021.

    Če lahko oni predpišejo nekje omejitev samo za cepljene, potem lahko jaz na svojem predpišem, da delam samo za necepljene. Pošteno! Eat you own shit.