Svet
7 ogledov

London: napadli prinčevo vozilo

princ charles, london, protesti, študenti
1/31
Žurnal24 main
Protesti britanskih študentov proti napovedanemu trikratnemu dvigu šolnin so se sprevrgli v nasilni obračun s policijo. Protestniki med drugim napadli Charlesovo vozilo.
Več fotografij si lahko pogledate v GALERIJI.

Pred britanskim parlamentom, ki je danes podprl vladni predlog o trikratnem povišanju šolnin na univerzah, so se danes spopadli protestniki in policija. Pri tem je bilo po navedbah tujih agencij ranjenih več ljudi. Londonski reševalci so po navedbah BBC-ja oskrbeli 19 ljudi, šest med njimi so jih prepeljali v bolnišnico.

Ob razglasitvi rezultatov glasovanja so študentje po poročanju britanske televizije pred stavbo parlamenta vpili: "Sram naj vas bo!" Med ranjenimi naj bi bili tako protestniki kot policisti.

Protestniki so napadli tudi vozilo, v katerem sta se prevažala britanski princ Charles in soproga Camilla.

Po besedah prinčevega tiskovnega predstavnika slednji pri tem ni bil poškodovan.

Na londonskih ulicah se je po nekaterih ocenah zbralo okoli 20 tisoč študentov in učencev srednjih šol, študentje pa so se kljub ostremu mrazu in sneženju že včeraj zbrali tudi na Škotskem, čeprav bodo spremembe za zdaj veljale le za Anglijo.

Britanska zveza študentov je v mesecu dni organizirala že štiri proteste v več mestih po vsej državi, v Londonu naj bi se jim pridružili tudi številni akademiki in drugi člani univerz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.