Svet
1 ogledov

London spet v prometnem kaosu

Sindikati napovedujejo v primeru neuspešnih pogajanj v novembru kar dve novi sta Žurnal24 main
Britanski prestolnici grozi zaradi stavke delavcev v podzemni železnici, že druge v zadnjem mesecu dni, ponoven prometni kaos.

Stavka bo potekala v 24-urnih valovih. Nekateri vzdrževalci na podzemni železnici so prenehali z delom že sinoči, stavkali bodo 24 ur. Danes popoldne se jim bodo pridružili še ostali vzdrževalci, ki bodo prav tako stavkali 24 ur, zvečer pa se jim pridružijo še ostali uslužbenci.

Delavci se ne strinjajo z načrtom uprave, po katerem bodo odpustili 800 zaposlenih. Trdijo, da bo s tem ogrožena varnost potnikov, s čimer pa se uprava ne strinja.

Mestne oblasti so v želji, da zmanjšajo prometni kaos, naročile dodatno število avtobusov, povečali pa so tudi število rednih plovb po Temzi. Po navajanju britanskih medijev naj bi tako na rednih linijah vozilo kar 100 dodatnih avtobusov, rečni promet pa naj bi bil bogatejši za kar 10 tisoč dodatnih voženj. Londonski župan Boris Johnson je vse meščane obenem pozval, naj se na delovno mesto odpravijo s kolesom. Za vse kolesarjenja željne bodo na voljo brezplačna kolesa.

Stavka je nesmiselna!
Predstavniki mestnega prometa so že ob prvi stavki, ki je potekala v začetku septembra in je v centru Londona povzročila pravcati prometni kaos, sindikatom zatrdili, da je stavka nesmiselna, na kar so predstavniki delavcev odgovorli, da bodo načrtovana odpuščanja močno ogrožala varnost potnikov na podzemnih železnicah in je zatorej nujna.

Direktor londonskih  podzemnih železnic Mike Brown je zatrdil: "Sprememba londonske podzemne železnice ni izbira, ampak nuja! Nihče nas ne bo odvrnil od koraka s časom.“ Johnson je šel še korak dlje in dejal, da je stavka neposreden napad na vlado.

Sindikati napovedujejo v primeru neuspešnih pogajanj v novembru kar dve novi stavki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.