Svet
15 ogledov

London: strah pred terorizmom

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Zaradi irskega terorizma višja stopnja pripravljenosti.

Britanska ministrica za notranje zadeve Theresa May je potrdila, da obstaja velika verjetnosti, da bi kakšna izmed radikalnih terorističnih skupin iz Severne Irske utegnila napasti cilje v Veliki Britaniji. Gre za prvi primer, da je pred tem notranje ministrstvo objavilo, da se stopnja pripravljenosti z umirjene zviša na zelo visoko.

Kot je izpostavila ministrica stopnjo pripravljenosti zvišujejo zlasti zaradi državljanov, da bi bili ti pri svojih vsakdanjih opravilih „bolj previdni“.

Prvi minister Severne Irske Peter Robinson je razmere označil za „zaskrbljujoče“, pri tem pa menil, da bodo teroristi ponavljali stare prijeme, na katere pa so pripravljeni. „Teroristi si gotovo ne morejo spomniti nič novega, prepričani pa smo, da bodo ponavljali svoje stare prijeme,“ je povedal in poudaril, da ne gre za alarmantno stanje, pač pa stanje pripravljenosti.

Od začetka leta so na Severnem Irskem zabeležili že 30 napadov ali poskusov napadov, medtem ko so jih v celem lanskem letu le 20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.