Svet
6 ogledov

London v senci Bostona

Londonski maraton Reuters
Londonski maraton posvečen žrtvam bostonskega. "Teci, če lahko, hodi, če moraš, a zaključi Boston."

Tekači so današnji maraton v Londonu začeli s 30 sekundami molka, s katerimi so počastili spomin na žrtve napada na ponedeljkovem bostonskem maratonu. Številni profesionalni in rekreativni tekači so si nadeli tudi črne žalne trakove.

Na 33. maratonu v britanski prestolnici svoje tekaške sposobnosti preverja več kot 35.000 udeležencev, ob progi pa jih spodbuja več kot 700.000 gledalcev.

Zaradi tragedije v Bostonu prireditev mineva v znamenju strogih varnostnih ukrepov. Po navedbah organizatorjev maraton varuje 40 odstotkov več policistov kot lani, zagotovili so tudi večje število policijskih psov.

Dva funta za žrtve v Bostonu

Organizatorji so sporočili, da bodo za vsakega tekača, ki bo zaključil maraton, prispevali dva funta (2,30 evra) v sklad za žrtve v Bostonu.

Na pobudo je tekače vzdolž proge opominjalo več plakatov. Na enem je tako pisalo: "Teci, če lahko, hodi, če moraš, a zaključi za Boston."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.