Svet
66 ogledov

Londonski junak: Tekel za teroristi, vanje metal steklenice

Teroristični napad v Londonu EPA
V terorističnem napadu, do katerega je prišlo sinoči v Londonu in v katerem je bilo ubitih sedem, ranjenih pa najmanj 50 ljudi, danes v Londonu potekajo aretacije osumljencev. Na dan prihajajo tudi ganljive zgodbe žrtev in prič dogodka.

Eden izmed očividcev sinočnjega terorističnega napada v Londonu, Gerard, je medijem povedal, da je dal vse od sebe, da bi teroriste zaustavil. "Videl sem, kako so z noži napadli dekle pod mostom, a nisem mogel storiti ničesar. Bil sem predaleč. zabodli so jo gotovo 15-krat. Začeli so teči, jaz pa sem začel kričati ljudem, naj bežijo, da gre za teroriste. Sledil sem jim in še naprej kričal ljudem, naj bežijo. Metal sem steklenice, da bi vzbudil čim več pozornosti."

Videl je policiste, kako so tekli v napačni smeri in jih napotil na pravo. Skupaj so tekli za napadalci. "Ko smo prispeli izza vogala, smo slišali tri strele. Moški so ležali na tleh, zadeli so jih drugi policisti. Pasovi za bombe, ki naj bi jih imeli okrog pasu, so bili očitno lažni," je medijem izpovedal junak iz Londona.

Zgodb prič dogodka je še ogromno. Zakonca Natalie in Ben sta biedela napadalca, kako "mirno" zabada nož v svojo žrtev. "Izgledalo je, da se je človek na začetku skušal še braniti, vendar kaj dosti ni mogel storiti. Bil je zaboden in to povsem hladnokrvno, padel je na tla in umrl," je povedal Ben za Telegraph.

Spet drugi očividec dogodka, ki ga BBC navaja kot Erica, je povedal, da so napadalci krenili proti katedrali Southwark, ki se nahaja v bližini mostu in začeli teči proti ljudem, ki so sedeli v bližnjem baru. "Ljudje v baru so se začeli braniti, vanje so metali steklenice in stole. Trojica je zato spremenila svojo smer in začela teči proti mostu," je povedal Eric. "Ženska na njihovi poti je začela kričati, napadalci so jo brez milosti večkrat zabodli."

Na mostu so bili številni napadeni, krvaveli so, tisti, ki so bili nepoškodovani, so jim skušali pomagati. Vladala je vsesplošna panika, ljudje niso vedeli, kaj se dogaja in kaj lahko še pričakujejo.

Teroristični napad v Londonu | Avtor: EPA EPA

Aretacije po napadu

Londonska policija je v povezavi z napadom danes v racijah na več naslovih v predmestju Barking na vzhodu Londona aretirala 12 ljudi. "Preiskava sinočnjega grozljivega napada v Londonu hitro napreduje, medtem ko metropolitanska policija ugotavlja, kaj natančno se je zgodilo," je policija sporočila v izjavi za javnost. Dodali so, da preiskava na več naslovih še poteka, poroča STA.

Televizija Sky News je pred tem poročala, da so racijo izvedli tudi v stanovanju enega od napadalcev, kjer so aretirali pet ljudi, od teh so eno žensko že izpustili. Eden od sosedov Damien Pettit je medtem dejal, da mu je policija pokazala fotografijo domnevnega napadalca, ki je bil videti kot njegov sosed.

Pettit je dodal, da je bil domnevni napadalec vljuden človek, imel je tudi majhne otroke. V bloku je živel tri leta. Kot je še dodal sosed, je pomagal v skupnosti, med drugim tudi pri delu z brezdomci. "Če je to on, ne gre za osebo, ki jo poznamo," je dejal.

Teroristični napad v Londonu | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • MihaMB 12:43 05.junij 2017.

    Muslimani v Evropi v veliki večini države v kateri živijo, ne doživljajo kot svoje domovine. Živijo v zaprtem krogu svojih "rojakov", z ostalimi prebivalci in državo imajo samo toliko kontakta, kot je potrebno da uveljavijo (po navadi socialne) pravice...in to ...prikaži več je to. IN da ne bo pomote, oni hočejo tako živet. En in izjemno enostaven ukrep bi morali uvesti v Evropi, glede na ekstremno naraščajočo populacijo muslimanov: država ti da otroški dodatek samo za enega otroka, za vse ostale pa boš moral v službo in s tem postati del družbe.

  • jnovak 10:16 05.junij 2017.

    najbolj da si zaradi divjih živali ti zaprt v stanovanje....

  • moder 09:14 05.junij 2017.

    Al pa če se zapreš v stanovanje in ne greš nikoli več ven,... Sej dostavijo ti pred vrata praktično skoraj vse, razen razuma in kmečke pameti,...