Svet
5 ogledov

Lososove lazanje vsebujejo svinjino!

lazanja Shutterstock
Švedski proizvajalec pohištva Ikea je danes sporočil, da je iz prodaje umaknil 17.600 zamrznjenih lazanj iz losovega mesa, za katere se je izkazalo, da vsebujejo tudi svinjino.

Lazanje je proizvedlo švedsko podjetje Dafgard, ki je Ikei dobavljalo tudi mesne kroglice, v katerih so februarja odkrili konjsko meso.

Tiskovna predstavnica Ikee Josefin Thorell je pojasnila, da je do mešanja mesa prišlo zaradi uporabe istih pripomočkov za mletje mesa. "Zjutraj so mleli mešanico svinjine in govedine, popoldne pa losovo meso". Sedaj naj bi spremenili proizvodnjo in uporabljajo ločene pripomočke za pripravo različnih vrst izdelkov.

Že odpoklicali kroglice

Ikea je po odkritju konjskega mesa v mesnih kroglicah februarja te izdelke umaknila iz prodaje v 24 državah. Konec marca jih je ponovno začela prodajati v svojih restavracijah na Danskem, Švedskem, Finskem in v Avstriji.

Švedski proizvajalec pohištva je sicer sporočil, da so število dobaviteljev mesa s 15 zmanjšali na sedem, med katerimi je še naprej tudi Dafgard.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:59 16.avgust 2013.

    Neizpodbitna resnica je , da na tem portalu članke pišejo ljudje , ki jim SLOVENŠČINA evidentno ni materni jezil, niti ga doma govorijo !

  • pikijakob 15:11 06.april 2013.

    Losovo ali lososovo? Debil ki je to pisal ne pozna razlike.