Svet
11199 ogledov

Loterijska zmagovalka s tožbo zahteva anonimnost

Razno 05.02.13, loterija, srecka, loto, igra na sreco, foto: shutterstock Shutterstock
Ne želi, da bi ljudje izvedeli, da je zadela milijone.

Ženska, ki je na ameriški loteriji zadela 560 milijonov dolarjev, toži loterijsko komisijo. Od nje zahteva zagotovitev anonimnosti, česar pa ji zaradi zakonov o loteriji komisija ne more izpolniti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zaradi nastalega spora ženska še ni uspela dvigniti zneska, ki je med desetimi najvišjimi dobitki v zgodovini te igre

Loterijska komisija iz New Hampshira je za dpa povedala, da morajo po zakonih javno izdati ime in druge informacije dobitnika zmagovalne srečke. Čeprav razumejo željo gospe, ki je na loterijski igri Powerball zadela 560 milijonov dolarjev, po anonimnosti, pa ji te ne morejo zagotoviti.

loterija Super Loto Slovenija Srečnež za novo leto dobil milijon

"Razumemo željo, da bi dobitnica ostala anonimna, vendar pa državni zakoni in pravila loterije razločno narekujejo protokole," je v izjavi zapisal izvršni direktor newhampshirske loterije Charlie McIntyre. Loterijski uradniki tudi pravijo, da je razkritje določenih informacij potrebno zaradi ohranitve integritete igre.

V tožbi ženska trdi, da je naredila napako, ker se pred podpisom srečke ni predhodno posvetovala z odvetnikom. Zaradi navodil, ki jih je dobila od državne loterijske komisije, je verjela, da to mora narediti. Sodišče tudi naproša, naj ji dovoli dvigniti znesek, ne da bi pri tem razkrila svojo identiteto.

Sodni dokumenti naj bi navajali, da ženska želi anonimnost, saj želi "svobodno obiskati trgovino in se udeležiti javnih prireditev, ne da bi pri tem pridobila oznako dobitnice pol milijarde dolarjev".

loterija Loterijska afera v Srbiji Svet Loterijska afera v Srbiji: Vse skupaj je povzročil grafik

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Bizgec 13:38 07.februar 2018.

    Edino pravilno, za anonimnost. Drugače takoj dobiš na grbo vse možne pijavke.