Svet
20 ogledov

Lubitzova nekdanja zaročenka: Strmoglavljenje je načrtoval!

Andreas Lubitz EPA
Prebujal se je sredi noči in kričal: “Strmoglavili bomo,” je za nemški Bild povedala nekdanja zaročenka kopilota, ki naj bi zakrivil torkovo letalsko nesrečo, v kateri je poleg njega umrlo še 149 ljudi.

Andreas Lubitz, kopilot strmoglavljenega letala Germanwings, ki naj bi zakrivil grozljivo tragedijo, v kateri je umrlo 150 ljudi, je svoji nekdanji zaročenki lansko leto povedal, da planira storiti nekaj, zaradi česar se ga bo svet za vedno spominjal, zaradi česar bo potrebno spremeniti sistem.

Ni vedela, kaj je s temi besedami mislil. “Ko pa sem slišala za torkovo nesrečo, so te njegove besede dobile smisel.” Dodala je, da je bil nepredvidljiv človek, ki je sicer z izjemno spretnostjo skrival svoje najbolj temne misli. Sredi noči se je pogostokrat zbujal in kričal: “Strmoglavili bomo.

Nenavadno in nepredvidljivo obnašanje Andreasa Lubitza je njegovo nekdanjo dekle tako prestrašilo, da se je odločila, da ga zapusti. Par sta bila sedem let, prihodnje leto naj bi se poročila. 

Nove podrobnosti ozadja nesreče tudi danes prihajajo na dan, dogajanje spremljamo...

PREBERITE TUDI:

- Pilot vrata skušal razbiti s sekiro

- Andreas Lubitz je nekaj dni pred nesrečo kupil dva audija

- Našli 400 delov, a nobenega celega trupla

Andreas Lubitz | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Moral bi biti na bolniški

To, da je kopilot trpel zaradi hudih psihičnih motenj, je že znano; med drugim je zaradi bolezni prekinil tudi svoje urjenje na pilota. Medtem pa so v javnost prišle tudi vesti, da naj bi bil Lubitz v procesu zdravljenja vse do usodnega leta.

V torek, ko je prišlo do nesreče, naj bi bil na bolniški; tako je predpisal njegov lečeči zdravnik. Glede na zadnje informacije, ki jih je nemška policija potrdila za javnost, so v stanovanju našli “raztrgane zapiske”; kot poročajo nemški mediji, naj bi bili ti zapiski potrdilo o njegovem zdravstvenem stanju, ki ni bilo dovolj trdno za opravljanje dela.

Tožilec Ralf Herrenbrueck jepovedal, da je policija našla dokaze, nekatero od njih so raztrgani, ki potrjujejo sume, da je bil kopilot bolan in to tudi na dan nesrečnega leta. “Svojo bolezen je vendarle zelo dobro skrival tako od svojih sodelavcev v službi, kot tudi od svojih nadrejenih.”

Komentarjev 5
  • 4krogci 15:18 28.marec 2015.

    Usi se spravli na njega a preiskave ni še konec! Sej verjetno je res on kriv, da je usmeril letalo v gore, ampak vseeno kako pa vemo 100% da je res?? Ok sliši se da je dihal, kar pa spet ...prikaži večet ne pomeni, da je bil priseben!! Sem imel cimra, ki ko je dobil napad je isto dihal kot pred tem, samo govorit in premikat se ni mogel! Pa ko se je to prvic zgodilo je blo kr zoprno ker misles da se zajebava v resnici pa ga lahko stane zivljenja!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:38 28.marec 2015.

    in zdej se bojo spet vsi izogibal vseh neobičajnih ljudi češ da so tako nevarni kot on... podobno kot se ima zarad filmov in parih izjem vse klovne za morilce čudake in pedofile.

  • jakec1575 12:33 28.marec 2015.

    Tudi zelo urejena in vodena družba, kot je nemška, ima proceduralne luknje. Tako zakomplicirana procedura za vdreti v kabino, a ima veliko luknjo pri upoštevanju človeške narave. Po btki so vsi generali, a vendar, kako so pozabili na možnost psihičnih ...prikaži več težav pilotov? Psihopatska družba nas vodi v to, da si nekateri želijo iz anonimnosti, na vsak način. Ker samo to šteje. In točno to je kopilot želel. Bolano, a tja drvimo, če tega ne ustavimo.