Svet
15 ogledov

Lufthansa morala prizemljiti letalo

Letalo letalske družbe Lufthansa je bilo namenjeno v New York, vendar je bilo za Žurnal24 main
Nemška letalska družba je zaradi težavnega potnika preusmerila let letala, ki je bilo namenjeno iz Nemčije v Kanado, v Hamburg.

Letalo nemške letalske družbe Lufthansa, ki je bilo na poti iz Münchna v Vancouver, je moralo spremeniti let in pristati v Hamburgu, ker je eden od potnikov ogrožal varnost na letalu. 

Potnik je po poročanju tujih medijev poskušal odpreti zadnja vrata letala na višini okoli 12.000 metrov, da bi prižgal cigareto. 

Moški želel odpreti vrata

Lufthansa je uradno potrdila, da je bil let LH476 preusmerjen v Hamburg, kjer je moral problematični potnik zapustiti avion. 

"Dejali so nam, da je eden od potnikov v zadnjem delu letala kričal in poskušal odpreti vrata," je za CBS News povedal potnik iz Vancouvra Dan Losch, ki je letel v prvem razredu. Potnik naj bi bil sicer že ob začetku leta težaven, a so se kljub temu odločili, da z njim vzletijo.

Odpeljali so ga na psihiatrijo

Potniki so pohvalili pilota, da je ohranil mirno kri in vse skupaj držal pod nadzorom. 

Hamburška policija je potrdila, da je potnika na letališču pričakala reševalna ekipa, vključno z zdravnikom, in moškega, ki je bil domnevno duševni bolnik, odpeljala v bližnjo psihiatrično ustavnovo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 10:04 23.maj 2016.

    Sedaj bodo še uvedli psihološki test če si primeren za potnika v letalu, jaz sem bolj za to da uvedejo polete po veroizpovedi musliji v enem letalu drugi v drugem.