Svet
87 ogledov

Lukašenko je Putina skoraj vrgel s stola

Pogajanja v Minsku
1/2
Youtube
Na svetovni splet so ušli posnetki bolj sproščenih trenutkov na zgodovinskem srečanju voditeljev v Minsku.

Ogromno podrobnosti maratonskega usklajevanja v Minsku med voditelji Ukrajine, Rusije, Nemčije in Francije, ki so po več urah pogajanj za tesno zaprtmi vrati v noči iz srede na četrtek dosegli dogovor za rešitev ukrajinske krize, bo za vedno ostalo nerazkritih.

Na svetovni splet pa je vendarle ušlo nekaj posnetkov nočnega dogajanja.

Nikakor ni uspel sesti. Od jeze je šel še svinčnik na pol

Ruski predsednik Vladimir Putindenimo ni mogel skriti svoje kislega nasmeška in nenavdušenosti, ko se je ob začetku njihovih pogovorov moral vljudnostno rokovati z ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Vidno nejevoljen Putin se je takoj zatem umaknil v del dvorane, kamor so se pogajalci kasneje posedli. Ob tem pa mu je gostitelj predsedniškega vrha, beloruski predsednik Aleksander Lukašenko nehote in povsem zatopljen v pogovor z nemško kanclerko Angelo Merkel, izmaknil stol, na katerega je na vse pretege medtem poskušat sesti ruski predsednik Putin. Ta sprva sicer niti ni bil posebej pozoren na to, zakaj se njegov stol premika oziroma odmika.

Putin si je poskušal stol povsem nagonsko primakniti, Lukašenko ga je ponovno potegnil nazaj. To pa je Putina že vidno ujezilo, vstal je in Lukašenku z ne ravno prijaznim pogledom, ki mu ga je namenil, pokazal, da naj njegov stol pač pusti pri miru.

Vse skupaj sta od strani opazovala francoski predsednik Francois Hollande in Porošenko, ki sta pri tem komaj zadrževala smeh.

Putin se je med nočnimi pogajanji sicer očitno večkrat razjezil. Enkrat celo tako močno, da je v navalu besa zlomil svinčnik.

 

 

Komentarjev 3
  • jaki 11:54 13.februar 2015.

    Glej ga, glej, glavica bistra, majhen deček - velik mož! Sčasoma boš za ministra, ako vedno butast boš! Kaj misliš, zakaj je tako prirejen posnetek? To imaš za domačo nalogo.

  • e3a270401251128a99dad64d634a7bfcbc51c7a5 10:41 13.februar 2015.

    "Vse skupaj sta od strani opazovala francoski predsednik Francois Hollande in Porošenko, ki sta pri tem komaj zadrževala smeh."Kateri posnetek pa ste gledali vi Anja Zupanc? Ne vidim nobenega nasmeška, kaj šele, da bi komaj zadrževala smeh. Temu ...prikaži več se ne reče novinarstvo ampak "rumeno zavajanje".

  • marko30 21:48 12.februar 2015.

    Kaj žurnalovci, kaj vam ni jasno, da je posnetek prevrten naprej in nazaj??? Saj to še otrok od 5 let vidi?!?!