Svet
16 ogledov

Luksuz za papeža

Papež Benedikt XVI. svoj obisk na Hrvaškem začenja jutri. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI., ki bo v soboto in nedeljo na obisku na Hrvaškem, bo v državo dopotoval s posebej zanj preurejenim letalom.

Letalska družba Croatia Airlines bo za papežev obisk preuredila enega svojih letal. Papež bo namreč uporabil njihovo letalo, ki pa seveda mora zadostiti določenih zahtevam. Poglavar rimskokatoliške cerkve sicer skoraj vedno leti z Alitalio.

Kot so sporočili iz hrvaške družbe, bodo preuredili enega od Airbusov 320. Na krovu letala bo vse in še več, saj obljubljajo pravi luksuz. Za papeža so pripravili posebno serijo kristalnih kozarcev in srebrn pribor.

Koliko bo preureditev letala stala, niso povedali. V skladu s protokolom so namreč lahko v javnost dali zgolj prej omenjene podatke. Na vsa ostala vprašanja naj bi dali odgovore po končanem obisku.

Protestirali proti papeževemu obisku
V mirnem protestu je nekaj deset ljudi v Zagrebu izrazilo svoje nestrinjanje s politiko Vatikana in hrvaških oblasti. V združenju David so prepričani, da razkošen obisk poglavarja cerkve v času ekonomske krize ni znak varčevanja. Z napisi "Škofi se imajo za božanstvo", "Kako bi se odzvali, če bi papež skrival resnico o zlorabi vašega otroka" in "Zakon države in cerkve iz državnega proračuna plačujemo vsi, katoliki in nekatoliki" so predstavili svoje mnenje. Njihov protest je trajal približno 40 minut in se nato mirno zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.