Svet
35924 ogledov

Maddie McCann je živa!

Preiskovalci menijo, da je bila Maddie med ugrabitvijo omamljena. © findmadelein
1/4
Žurnal24 main
"Deklica Madeline McCann, ki je pred 12 leti izginila na Portugalskem, je živa. Ugrabili so jo trgovci z ljudmi," trdijo preiskovalci v novem dokumentarcu o dekličinem izginotju, ki ga je pripravil Netflix.

V dokumentarcu z naslovom Izginotje Madeline McCann bo nastopalo 40 strokovnjakov in ključnih ljudi, ki so delali na tem primeru in ki trdijo, da so takrat triletno Maddie na Portugalskem ugrabili trgovci z belim blagom in jo odpeljali v drugo državo.

Dokumentarec so snemali dve leti, prinaša pa žarek upanja, saj policija trdi, da lahko reši 12 letno skrivnost.

Jim Gamble, eden glavnih policistov, ki dela na področju izginulih otrok, pravi: "Prepričan sem, da bom doživel razplet te zgodbe in da bomo ugotovili, kaj se je zgodilo z Madeleine McCann."

"Veliko upanja nam vliva tehnološki napredek. Testiranje DNA, tehnologija prepoznave obraza, vse to napreduje. Prepričan sem, da se bo pojavil manjkajoči element, ko bomo dokaze iz preteklosti pregledali z novimi tehnologijami," pravi.

maddie mccann  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nastopajoči v dokumentarcu trdijo, da ugrabitelji Maddie gotovo niso ubili, saj jim je kot britanski otrok gotovo prinesla veliko denarja.

Zasebni detektiv Julian Peribanez, ki so ga najeli McCannovi, trdi: "Običajno tihotapci ljudi ugrabljajo otroke iz revnih četrti in tretjega sveta. Maddie so ugrabili, ker jim je prinesla veliko denarja!"

Ustvarjalci dokumentarne serije, ki ima osem delov, pričakujejo, da bo to nov televizijski hit.

Portugalski policisti možnosti ugrabitve sprva sploh niso preiskovali, za izginotje otroka so namreč osumili njuna starša.

Deklico sta namreč skupaj z bratom in sestro pustila v hotelski sobi, medtem ko sta se sama odpravila na večerjo v bližnjo restavracijo.

Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nastopajoči v dokumentarcu namigujejo, da je precejšnja verjetnost, da se Maddie vrne domov. Opisujejo podobne primere, recimo Jaycee Dugard, ki so jo ugrabili pri devetih letih in našli 18 let kasneje, ali pa Carlino White, ki so jo iz newyorške bolnišnice ukradli leta 1987, resnico pa je izvedela šele pri 23 letih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • pesnik51 08:44 15.marec 2019.

    yea right.. Netflix .. če je tam, potem pa že mora biti res .. in uspeli ste narediti še en brezvezen članek z udarnim naslovom, ki vam bo prinesel klike .. mi budale smo pa spet kliknili

  • Pepe007 08:26 15.marec 2019.

    TV prikazuje fikcije. Lahko, da je zadaj po naključju kaka osnova. Prav bi bilo, da bi bil naslov članka drugačen.

  • leonardo 07:29 15.marec 2019.

    Pa še nekaj bi rad dodal! Če bi namesto klicaja postavili za naslov vprašaj, bi bilo veliko bolje. Samo danes malokateri novinar zna slovensko, sploh pa ne kaj pomeni kakšno ločilo, kajne?