Svet
15 ogledov

Maddy je umrla v apartmaju

(Foto: AP) Žurnal24 main
V poročilu portugalske policije o izginotju male Britanke Madeleine McCann je zapisano, da je deklica umrla v počitniškem apartmaju.

Do razkritja podrobnosti je prišlo med sojenjem nekdanjemu policijskemu inšpektorju Goncalu Amaralu.

Kate in Gerry McCann Amrala tožita, ker v svoji knjigi trdi, da je Madeleine umrla v počitniškem apartmaju, v katerem je družina bivala med počitnicami leta 2007 v portugalskem letovišču Praia da Luz.

Pod policijsko poročilo, ki ugotavlja enaka dejstva, zaradi katerih sta Britanca sprožila tožbo, se je sicer podpisal drugi inšpektor, ki se je ukvarjal z izginotjem deklice, Tavares De Almeida.

Policija je prestregla SMS-sporočila zakoncev McCann, saj so menili, da sta vpletena v izginotje hčerke. Sporočil po odločitvi sodnika v preiskavi niso upoštevali.

Britanci krivdo staršev pometli pod preprogo?
Policija je do ugotovitve, da je Maddy umrla, prišla s pomočjo psov, ki so jih prav zato pripeljali iz Velike Britanije na Portugalsko. V jedilnici apartmaja in v avtomobilu McCannovih so psi odkrili sledove krvi.

De Almeida je med pričanjem še povedal, da so britanski policisti ovirali preiskavo s prikrivanjem informacij. Zaradi podobnih kritik so inšpektorja Amarala umaknili s preiskave primera. V intervjuju oktobra 2007 je namreč ostro kritiziral britansko policijo.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zakonca McCann pa vztrajata pri svojem. Trdita, da nihče nima pravice reči, da je njuna hči mrtva brez konkretnih dokazov. Na sojenju bosta še predstavila svojo stran, imata celo novo pričo. Tudi Kate in Gerry sta sprva veljala za osumljenca, vendar so jo izločili ob koncu preiskave leta 2008.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.