Svet
20 ogledov

Madež pri Hurgadi

Do veliko večje katastrofe je prišlo v Mehiškem zalivu. Natančno o vrsti napake Žurnal24 main
Že prejšnji teden so ob obalah egiptovskega znanega letovišča Hurgada zaznali naftne madeže, zaradi katerih so se nekateri turistični kompleksi že obrnili na pristojno ministrstvo.

Tudi pri egiptovskih plažah je iz ene izmed tamkajšnjih naftnih ploščadi začela iztekati nafta. Sporna ploščad se nahaja okrog 90 kilometrov severno od turističnega središča Hurgada, natančno za katero gre, pa egiptovske oblasti za zdaj še niso objavile.

Madež se razteza okrog dvajset kilometrov vzdolž obale; zaradi njegovega pojava so se že začeli pritoževati številni turisti. Turistični kompleksi so na pristojno ministrstvo in Združenje za ekološko zaščito naslovili pritožbe in prošnje za čim hitrejše ustrezno ukrepanje. Ekologi so potrdili, da prihaja do ekološke škode, pristojni minister Sameh Fahmi pa je nato po poročanju agencij povedal, da razmišljajo o možnosti, da bi zmanjšali število ploščadi. Egipt ima trenutno okrog 180 aktivnih naftnih ploščadi

Za sam madež so povedali, da je "omejenega tipa" in da imajo stvari pod kontrolo.

Slovenski ponudniki niso obveščeni
Poklicali smo na slovenske turistične agencije, ki tržijo tudi počitnice v Egiptu. V agenciji Sonček, Vard in tudi na Kompasu so nam povedali, da o madežu še niso obveščeni, poleg tega pa so na Kompasu dodali, da Hurgade za slovenske goste skoraj ne ponujajo, pač pa v Egiptu predvsem Sharm El Sheikh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.