Svet
31 ogledov

Madoffov sin plačuje za očetove grehe

Bernard Madoff je prevaral številne sklade, podjetja, posameznike in organizacij Žurnal24 main
Sin finančnika Bernieja Madoffa, obtoženega največje investicijske prevare na Wall Streetu, Andrew in njegova zaročenka Catherine zaradi očetovih grehov nikakor ne moreta najeti stanovanja v New Yorku.

Andrew Madoff in Catherine Hooper sta poskušala povezavo z Berniejevo Ponzijevo shemo skriti tako, da sta se na oglas prijavljala pod imenom Hooperjeve.

Catherine je, kot je za New York Post dejal neimenovan nepremičninski posrednik, šla sama na ogled enega izmed stanovanj. Lastniku stanovanja, ki ga oddaja za 20 tisoč dolarjev (16 tisoč evrov) na mesec, je povedala, da išče stanovanje zase, svojega zaročenca in otroka.

Ko pa je nepremičninski posrednik lastniku razložil, kdo je Hooperjeva v resnici, je par takoj odslovil. "Moji lastniki stanovanj mu ne bi nikoli oddali stanovanja," je dejal agent. "Še velikokrat bosta zavrnjena."

Bernie Madoff je bil zaradi 65 milijard ameriških dolarjev vredne tako imenovane Ponzijeve sheme obsojen na skupno 150 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.