Svet
32 ogledov

Madrid: goli in krvavi za pravice živali

Protestniki za pravice živali v Madridu
1/2
Žurnal24 main
V središču Madrida se je danes zbralo več kot sto golih aktivistov za pravice živali, ki so na ta način izrazili nasprotovanje ubijanju živali za izdelavo krznenih plaščev.

Moški in ženske, pomazani z rdečo barvo, ki naj bi ponazarjala kri, so se ulegli sredi živahnega madridskega trga Plaza de Espana. Tam so kljub temu, da je bilo zunaj le osem stopinj Celzija, goli vztrajali okoli pol ure, nato pa so se šli pogret z zelenjavno juho.

"Želimo, da bi se potrošniki zavedali, kako strašno trpljenje v sebi skriva kruta krznarska industrija," je dejal predstavnik španske veje organizacije za pravice živali AnimaNaturalis Sergio Garcia Torres.

Po podatkih organizacije za krzno vsako leto vzgojijo ali ujamejo za krzno več kot 60 milijonov živali, med njimi lisice, kune zlatice, bobre in rise. Španija je skupaj z Grčijo, Nemčijo in Italijo med glavnimi izdelovalci krznenih oblačil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.