Svet
24 ogledov

Mafija na križarki tovorila drogo

razno 12.09.13. The capsized cruise liner Costa Concordia lies surrounded by cra razno 12.09.13. The capsized cruise liner Costa Concordia lies surrounded by cra
Kalabrijska mafijska združba 'Ndranghrta je na Costi Concordii, ki je pred dobrimi tremi leti nasedla pred toskanskim otokom Giglio, prevažala veliko pošiljko kokaina, so sporočili preiskovalci.

 

Policija je v preiskavi verige italijanskega organiziranega kriminala, ki se ukvarja s preprodajo mamil, v prisluhe ujela šefa kalabrijske mafije Michela Rossija, ki enemu od svojih kolegov reče: "Ladja, zaradi katere smo Italijani postali znani po svet, je velik glavobol povzročila tudi nam."

Poleg ladij družbe Costa Cruises, je 'Ndrangheta za tihotapljenje uporabljala tudi ladje družbe MSC in Norwegian Cruise Lines, ki potujejo med Evropo, severno Amerika in Karibi, po poročanju La Repubblice ugotavljajo preiskovalci.

Pomgač je bil nekdo iz posadke

Policija trdi, da je ladja drogo, ki je sicer niso našli, na krovu prevažala brez vednosti kapitana, je pa mafiji gotovo pomagal nekdo od posadke.

Costa Concordia je 13. januarja 2012 z več kot štiri tisoč potniki nasedla ob otoku Giglio, potem, ko je kapitan ladjo zapeljal v neposredno bližino obale. Umrlo je 32 potnikov.

Prejšnji mesec so kapitana križarke Francesca Schettina spoznali za krivega in ga obsodili na 16 letno zaporno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.