Svet
37 ogledov

Mafijec bi trgoval

Žurnal24 main
Iz vrha hrvaške policije: Sretko Kalinić bi trgoval. Ponuja informacije o mafijskem denarju in umoru Zorana Đinđića.

Kot piše hrvaški Press naj bi Sretko Kalinić, poškodovani in zajeti pripadnik srbskega podzemlja, ponujal informacije o zakopanem mafijskem denarju, poleg tega pa tudi posnetke, ki naj bi odkrivali vpletenost nekaterih politikov v umor Zorana Đinđića, nekdanjega srbskega premierja.

Kalinić natanko ve, kje v bližini Beograda so na nekaj lokacijah zakopani milijoni evrov, ki naj bi jih zakopali člani Zemunskega klana. Prav tako naj bi vedel, kje so zakopane videokasete iz varnostnih kamer mafijskih središč, na katerih se – kot trdi – jasno vidi, kateri politiki so vmešani v Đinđićev umor,“ je za Press povedal vir iz vrha hrvaške policije.

Press piše, da nihče ne iz srbske ne iz hrvaške policije ni želel tega uradno potrditi, vprašanje pa ostaja, ali Kalinić resnično razpolaga s temi informacijami oziroma ali takšen dokazni material resnično obstaja. Eden izmed visokih predstavnikov hrvaške policije je pri tem za Press poudaril, da gre za obupanega človeka, ki je obsojen na dosmrtni zapor.

Nekdanji šef beograjske policije je pri tem izrazil dvom, da bi Kalinić razpolagal s takšnimi informacijami: „Gre za psihopata, ki so ga iz Novega Sada pripeljali samo zato, da bi ubijal in da bi ga po umorih vrnili nazaj. Ne verjamem, da ima takšne informacije. Menim, da igra neko svojo igro in na ta način pošilja sporočila Simoviću.

Kot je znano, Sretko Kalinić je nekdanji član propadlega Zemunskega klana; na Hrvaškem ga je domnevno zaradi nesporazumov zaradi denarja ustrelil še en član omenjenega klana, Dušan Simović, ki pa ga je nato na meji zajela srbska policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.