Svet
35 ogledov

Mafijski strelski obračun pred sodiščem

Streljanje na Ivanova Reuters
Pred vhodom v poslopje sodišča so neznanci streljali na enega od šefov bolgarske mafije. Zlatomir Ivanov je bil ustreljen štirikrat, zaradi poškodb je moral tudi na operacijo.

V Sofiji je bil danes pred sodiščem ustreljen in ranjen Zlatomir Ivanov, eden od šefov bolgarske mafije, znan tudi kot Zlatko Baretka. Neznanci so Ivanova ustrelili, ko se je po stopnicah vzpenjal proti vhodu v poslopje sodišča. Nanj so streljali iz zgradbe nasproti sodišča in ga zadeli štirikrat. Ranjen je bil tudi njegov telesni stražar.

Telesni stražarji 44-letnega Ivanova so sicer streljali nazaj, a je napadalcu uspelo pobegniti. V zgradbi, iz katere je streljal, je nato izbruhnil požar, poroča beograjska tiskovna agencija Beta.

Ivanov je bil na poti na sodišče, kjer naj bi se udeležil zaslišanja v okviru sojenja, na katerem mu sodijo zaradi trgovine z mamili. Lani je bil sicer že obsojen na osem let zapora, a se je na razsodbo pritožil, medtem pa je bil v hišnem priporu.

Obračuna med rivalskimi tolpami

Ivanov si je svoj vzdevek prislužil v začetku 90. let prejšnjega stoletja, ko je pripadal protiteroristični enoti bolgarskega notranjega ministrstva, znani pod imenom "baretke". To enoto je sicer kasneje protestno zapustil.

Kot ocenjuje britanski BBC, gre pri današnjem incidentu za javno obračunavanje med rivalskimi tolpami, kakršno je bilo v Bolgariji pogostejše v 90. letih prejšnjega stoletja, z vstopom države v EU pa se je občutno zmanjšalo. Kot dodaja, je to znak, da je organizirani kriminal v najrevnejši državi unije še vedno zelo močan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.