Svet
10 ogledov

Mafijsko premoženje otrokom

Milorad Ulemek - Legija (Foto: EPA) Žurnal24 main
Vila enega najnevarnejših srbskih mafijcev Milorada Ulemka Legije bo postala vrtec za otroke s posebnimi potrebami. Vlada želi s tem mafijsko premoženje spremeniti v družbenokoristno.

Medtem ko Milorad Ulemek Legija sedi v zaporu, obsojen zaradi organizacije atentata na nekdanjega srbskega premierja Zorana Đinđića, je srbska vlada zasegla njegovo premoženje. To se dogaja s premoženjem vseh mafijcev.

Najprej so vilo nameravali prodati, potem pa so ugotovili, da si nihče ne bo upal kupiti Legijeve lastnine, saj bi ga lahko obiskali njegovi kolegi. Vilo so zato podarili Beogradu, poroča srbski Press, kar je potrdil tudi državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Slobodan Homen.

Vila je vredna 350 tisoč evrov in je velika 180 kvadratnih metrov. Sprva jo je občina Beograd želela nameniti za dom za ostarele, a so nato ugotovili, da je primernejša za otroke, ki imajo težave z vidom, sluhom, avtiste, skratka za vse otroke, ki imajo posebne potrebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.