Svet
8 ogledov

Makaron in Sir pomiloščena

Pomiloščen puran EPA
Obama v skladu s tradicijo tudi letos pomilostil dva purana.

Ameriški predsednik Barack Obama je pred dnevom zahvalnosti kot veleva tradicija pomilostil dva purana. Poimenovali so ju po priljubljeni jedi "Mac & Cheese" (makaroni in sir).

Srečneža ne bosta končala na krožniku, ampak bosta visoko puranjo starost dočakala na farmi v Virginiji, kjer jima bodo nudili dom vse do naravnega pogina. Tako ne bosta delila usodo približno 45 milijonov drugih puranov, ki bodo v četrtek končali na praznični mizi kot glavna jed na večerji, ki tradicionalno zajema še omako iz brusnic, sladek krompir in pito iz buč.

Obama se je pošalil, da ima nekdo le malo možnosti za preživetje na zahvalni dan, če nosi ime po priljubljeni prilogi, vendar pa je to uspelo obema puranoma. Glavni pomiloščeni je sicer po izidih spletnega glasovanja otrok sir, makaroni pa je rezerva.

To večerjo plača sam

Tradicijo uradne, čeprav bolj šaljive pomilostitve, je začel šele predsednik George Bush starejši.
Predsednik bo tokrat ostal z družino doma v Beli hiši, kjer bo moral sam iz lastnega žepa poravnati račun za puranjo večerjo. Tradicija sega v leto 1800, ko predsednik John Adams ni imel nikogar v Beli hiši, da bi mu kaj skuhal in je najel osebje za proslavo zahvalnega dne ter plačal sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.