Svet
8378 ogledov

Mama igrala igrice, medtem ko je njena hči umirala

igranje igric računalniške igrice tipkovnica
Ko sta mama in njen partner poklicala reševalce, je bilo že prepozno.

Na sodišču v Cornwallu poteka sojenje 26-letni ženski in njenemu 31-letnemu partnerju, ki sta obtožena, da sta povzročila smrt njene 22 mesecev stare hčerke. 

Deklica je umrla zaradi poškodb, ki jih je dobila, ker so jo pretepali. Njene poškodbe so bile podobne poškodbam, ki jih dobijo udeleženci v prometnih nesrečah. Utrpela je zlom lobanje, zlomljena rebra in poškodbo jeter. 

Mama je deklici dala zdravilo, namenjeno odraslim, ki naj bi ji olajšalo bolečine in jo pustila ležati v posteljici. Medtem pa sta s partnerjem sedela v neposredni bližini, igrala računalniške igrice in se pogovarjala s prijatelji na družbenih omrežjih.

Deklica je v tem času umrla. Ko sta poklicala reševalce, je bilo že prepozno. "Morala je biti v neznosnih bolečinah," je na sodišču dejal tožilec Sean Brunton. 

Po besedah tožilca, ki jih povzema The Independent, je dekličina mati nekaj mesecev pred otrokovo smrtjo spoznala novega partnerja. Dober teden pred dekličino smrtjo se je preselil k njima. V dneh po njegovi vselitvi so deklico večkrat pretepli in ji zadali hude poškodbe.

Tožilec je prepričan, da sta se zavedala, kakšno je dekličino stanje. "A raje, kot da bi jo odpeljala v bolnišnico ali poklicala zdravnika ali jo kakorkoli drugače poskušala rešiti, sta ji dala previsoko dozo kodeina," je dejal. 
 

Komentarjev 2
  • bojovi 18:46 13.marec 2019.

    Pretepali so 22 mesečnega dojenčka. Enim pa res ni pomoči.