Svet
32 ogledov

Mama in otrok umrla v avtu

Snežni vihar ZDA EPA
Snežno neurje Jonas je ta konec tedna ohromil številna mesta na vzhodu ZDA, ki jih ta teden čaka odprava posledic, predvsem umik rekordnih količin snega. Neurje je od petka zahtevalo najmanj 29 življenj.

New Jersey je šokirala smrt mlade matere z otrokom; 23-letna ženska se je z enoletnim otrokom v avtomobilu zastrupila z ogljikovim monoksidom. Sedela sta v prižganem avtomobilu, medtem ko je oče otroka zunaj čistil sneg, da bi se lahko odpeljali.

Izpušna cev je bila zatrpana s snegom. Po približno dvajsetih minutah, ko je oče očistil avtomobil, sta bila mama in dojenček že mrtva, triletna hčerka pa je komaj kazala znake življenja. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer se zdravniki še vedno borijo za njeno življenje.

“Snowmageddon”

Neurje je od sobote pozno zvečer oslabelo in se pomaknilo nad Atlantik. A zvezna vladna poslopja v Washingtonu in številne šole danes kljub temu ostajajo zaprti, piše britanski BBC.

Jonas je vzhodu ZDA prinesel skorajda rekordne količine padavin, saj je bila snežna odeja v kar petih zveznih državah debelejša od 90 centimetrov, zato sta se ga že prijela vzdevka "snowmageddon" in "snowzilla".

Jonas je tako ali drugače prizadel 85 milijonov ljudi. V nekem trenutku je bilo brez elektrike kar 300.000 ljudi, odpovedanih pa je bilo skoraj 12.000 letov. Največ snega, okoli 107 centimetrov, je zapadlo v Glengaryju v Zahodni Virginiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.