Svet
18875 ogledov

Mama kolesarja, ki ga je ustrelil lovec, o svojem sinu: Cvri se v peklu

lovec
Izkazalo se je, da je imel Marc Sutton, ki ga je francoski lovec v nedeljo po nesreči ustrelil v Alpah, dolgo zgodovino spolnih zlorab in nasilja.

Mama Britanca se je smrti svojega sina razveselila, tako kot vse njegove žrtve.

Sutton je bil na mestu mrtev, ko ga je francoski lovec v gozdu pri smučarskem središču Les Gets, blizu meje s Švico, pomotoma zamenjal za divjad in ustrelil.

A namesto da bi družina njegovo smrt obžalovala, se je je razveselila. Britančeva mama, Katarina Toghill, je na Facebooku zapisala, da upa, da se bo sin cvrl v peklu: "Moje edino razočaranje je, da si umrl takoj. Za vse tiste, ki se zgražate, ko to berete: Ne, nisem zloben komentator. Sem ženska, ki je tega človeka rodila in bil je pošast."

Toghilova je pojasnila, da je njen sin med odraščanjem več let zlorabljal in posiljeval mlado dekle, ki ga je dobro poznal.

Žrtev je za britanski časopis The Sun povedala, da ji je z ramen padlo veliko breme in da je vesela, da ne bo nikomur več storil ničesar žalega.

Sutton jo je, pravi žrtev, ki je zaradi pravnih razlogov časopis ne imenuje, začel posiljevati, ko je bila stara le osem let: "Grozil mi je, da me bo ubil, če bom komu povedala, da me bodo vsi sovražili in da mi nihče ne bo verjel. To se je dogajalo zelo dolgo časa, vsakih nekaj tednov. Mislim, da me je napadel več kot stokrat."

Dekle je še povedalo, da jo je Sutton napadel tudi z izvijači in noži, tudi pretepal jo je.

Britanca niso za zločine nikoli obsodili, je pa bil kljub temu šest mesecev v zaporu, ker je napadel nekdanje dekle.

Oglasilo se je še eno njegovo nekdanje dekle, ki je tudi navdušeno nad njegovo smrtjo. Povedalo je, da je bil v razmerju nasilen, ko sta se razšla pa ji je razbil avto.

"Ves čas so ga imeli za neke vrste angela, nihče ni vedel, kakšen je v resnici. Bil je psihopat," je povedala.

Sutton je nato zapustil Veliko Britanijo, potoval po svetu in se ustalil v Franciji, kjer je odprl restavracijo.

Lovec je Britanca zadel v hrbtenico in pljuča – bil je na mestu mrtev. Francoske oblasti dogodek še preiskujejo, če bodo lovca obsodili, ga čaka zaporna kazen.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3