Svet
28 ogledov

"Mama, medved me jé!"

medved Anže Petkovšek
Medvedi so na vzhodu Sibirije napadli 19-letnico in njenega očima. Mlada Rusinja je eno uro trpela, medtem ko so jo grizli medvedji mladiči.

Rusinjo Olgo Moskaljovo in njenega očima Igorja Tsiganenkova so na vzhodu Sibirije napadli medvedi. Do napada na Olgo je medved njenega očima že ubil, Olga pa je – medtem ko so jo jedli medvedji mladiči – klicala na pomoč, a je bila mama, ki je bila v bližini, ob tem nemočna.

"Mama, medved me jé!"

Tatjana Moskaljova je ob prvem klicu na pomoč svoje hčere mislila, da gre za šalo. "Mama, medved me jé! To je strašno! Mama, pomagaj mi!" je 19-letnica kričala svoji mami, ki pa je ob tem nemočno poslušala, kako njeno hčer živo jedo medvedka in njeni trije mladiči.

Medvedi so najprej napadli Olginega očima Igorja Tsiganenkova; medved mu je zlomil vrat in razbil lobanjo. Olga je prizor videla in je začela teči, vendar jo je po 30 metrih teka medvedka zgrabila za nogo. Olga je takoj začela klicati na pomoč, mati pa je ob tem na pomoč klicala svojega moža, ki je bil že mrtev. Nato je poklicala na pomoč.

Umrla po eni uri grizenja

"Mama, medvedi so se vrnili z mladiči in me … jejo!" je eno uro po prvem pozivu na pomoč zakričala Olga. "Mama, nič več me ne boli. Oprosti mi za vse. Zelo te imam rada," je bilo zadnje, kar je izustila Olga, ki je bila takrat verjetno že sprijaznjena, da bo umrla.

Pomoč je prišla pol ure po zadnjem Olginem kriku, ki je bila takrat že mrtva, medvedi – na koncu so jih ubili lovci – pa so žrtvi ob prihodu policije še vedno jedli.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:57 18.avgust 2011.

    Tale pa je zmagovalna:"Mama, nič več me ne boli. Oprosti mi za vse. Zelo te imam rada," je bilo zadnje, kar je izustila Olga, ki je bila takrat verjetno že sprijaznjena, da bo umrla.ssMislim,da nima človk,ki se bori ...prikaži več za življenje mislit in govort traparij v stilu bolnih Američanov,ki se ližejo in grizejo za vsak qurac,da o ostalem ameriškem sranju sploh ne govorim!Je pa res,da je taka smrt kruta in nevsakdanja.

  • albert 17:46 18.avgust 2011.

    Kaj a je to skazka?