Svet
1 ogledov

Mama strelca: "Bil je bolan"

Thomas Caffall Reuters
Moški je s točo strelov ubil dve osebi, tudi policista. Policija se je odzvala s streljanjem, 35-letnika so za mrtvega razglasili v bolnišnici. Njegova mama pojasnjuje, da je bil bolan.

Po dveh masovnih streljanjih v ZDA v preteklem mesecu je do strelskega obračuna včeraj znova prišlo v bližini univerze A&M v Teksasu. 

Brian Bachmann | Avtor: Reuters Reuters
Policist Brian Bachmann je hotel 35-letnemu Thomasu Caffallu vročiti obvestilo o deložaciji. Ta je začel streljati. Ubil je policista in še 65-letnega mimoidočega moškega.

Preminuli policist je bil oče dveh otrok. Predstavnik lokalne policijske postaje, kjer je bil zaposlen, je izjavil, da je bil Bachmann vsem zelo blizu, opisal ga je kot "steber skupnosti".

"Bil je bolan"

Ko so ostali policisti prišli na kraj, so streljali na Caffalla, ki so ga za mrtvega razglasili v bolnišnici.

Na grozljivo dejanje se je že odzvala strelčeva družina. "Naša družina je pretresena in obupana zaradi tragedije, ki se je zgodila," je v sporočilu za javnost povedala njegova mama Linda Weaver. Dejala je, da je bil bolan, vendar ni natančneje pojasnila, kaj mu je bilo.

Da je bil izjemno navdušen nad orožjem, je bilo jasno že dalj časa. Leta 2010 je na svojem Facebook profilu objavil pištolo, ki jo je pravkar kupil, in zapisal, da komaj čaka, da jo preizkusi, pišejo ameriški medij.

Štirje ranjeni

Med ranjenimi je bila tudi naključna mimoidoča 55-letna ženska, ki je po operaciji še vedno v kritičnem stanju. Po izjavah prič je bila ženska mama enega od študentov, ki naj bi mu ravno pomagala pri vselitvi v bližnje študentsko naselje.

Ostali trije ranjeni so policisti. Eden je bil ustreljen v nogo, vendar je njegovo stanje stabilno, Druga dva nista bila poškodovana zaradi strelnih ran, njuno življenje ni ogroženo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.