Svet
18240 ogledov

"Mami, rada te imam, umrli bomo"

Murcia požar v nočnem klubu
1/2
Profimedia
V Španiji so po požaru, ki je izbruhnil v priljubljenem klubu v mestu Murcia, razglasili tridnevno žalovanje. Umrlo je najmanj 13 ljudi, bojijo se, da bo število žrtev še naraslo.

V nedeljo zgodaj zjutraj je izbruhnil požar v nočnem klubu Fonda Milagros, znanem tudi kot La Fonda, v mestu Murcia na jugovzhodu Španije. Požar se je, preden so ga uspeli pogasiti, razširil na sosednje klube.

Lokalni mediji navajajo, da so med mrtvimi člani družine, ki je tam praznovala rojstni dan njihovega člana. Eden od udeležencev rojstnodnevne zabave, ki je bil v klubu s teto in bratranci, je za La Verdad de Murcia povedal, da se mu je uspelo rešiti iz kluba. Ko je prišel domov, je izvedel, da pogrešajo enega od bratrancev. Še vedno ni jasno, kaj se je z njim zgodilo. 

Policija je potrdila, da je bilo vseh 13 žrtev v klubu La Fonda. Štirinajst ljudi še pogrešajo, zato se bojijo, da bo število žrtev še naraslo, piše BBC.

Zagorelo naj bi okoli 6. ure zjutraj. Vzrok požara še ni znan. Diego Seral, predstavnik policije, je povedal, da se je zrušil strop kluba, zaradi česar imajo težave pri ugotavljanju, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Murcia požar v nočnem klubu | Avtor: Profimedia Profimedia

La Verdad de Murcia poroča, da je v času, ko je izbruhnil požar, 28-letna ženska poslala mami glasovno sporočilo. "Mami, rada te imam, umrli bomo," je dejala. Ženska je šla skupaj s partnerjem in prijatelji iz bližnjega mesta Caravaca de la Cruz na zabavo. Njena usoda še ni znana. 

Župan Murcie Jose Ballesta je razglasil tridnevno žalovanje.  

Tokratni požar je najhujši požar v nočnih klubih po letu 1990, ko je v Zaragozi v požaru v nočnem klubu umrlo 43 ljudi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • LukaMB 21:43 02.oktober 2023.

    To je odgovornost in malomarnost kluba ter njegovega lastnika. V zapor za 15 let pa je.

  • Anja1956 10:41 02.oktober 2023.

    nočne klube ponavadi nadgrajujejo in servisirajo ljudje, ki nimajo pojma o gradbeništvu ! Na vijak obesijo po več 100 kilogramov, elektrika je napeljana diletantsko, s premajhnimi preseki kablov itd !!

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:34 02.oktober 2023.

    Klubi so nevarni,narod zapohan in pijan,vsak dela bedarije,praznujte raje doma