Svet
1939 ogledov

Mamo ob obisku otrok v bolnišnici šokiralo njuno stanje

otrok plenica
Mama je ob pogledu na svoja otroka obnemela. Ko se je pritožila, ji je zdravnica zabrusila, da "ne morejo vsakih pet minut preoblačiti njenih otrok".

Hrvaško pretresa primer petmesečnih dvojčkov, ki se zaradi gripe in Rota virusa zdravita v bolnišnici Fran Mihajlević v Zagrebu. 

Ko je mama prišla k otrokoma v bolnišnico, ju je našla hudo zanemarjena. Otroka sta bila zaradi infuzije privezana za posteljico, v mokrih oblačilih ter pokakanih in polulanih plenicah. Najhuje pa je še sledilo. Otroka sta imela obsežen plenični izpuščaj, koža pod plenico pa je bila živo rdeča. 

Mati se je pritožila dežurni zdravnici, katere odgovor jo je presenetil. "Rekla mi je, da ne morejo vsakih pet minut preoblačiti mojih otrok," je za Dnevnik.hr povedala pretresena mama. Ko je iskala medicinsko sestro, jo je našla na drugem oddelku, kjer je pila kavo in ji, tako kot zdravnica pred tem, odvrnila, da nima časa kar naprej preoblačiti njenih otrok. 

Mati dvojčkov pravi, da so v bolnišnici našli izgovor za vse. "Pravijo, da sta otroka, majhna, da sta nedonošenčka, da je njihova ritka občutljiva. Prinesla sem tri kreme za kožo, niti ene ni več. Če bi uporabljal kreme, do tega ne bi prišlo. Njuni ritki ne moreta postati rdeči po uporabi dveh plenic. Pred dvema dnevoma sem prinesla 80 plenic. Danes jih je v paketu dvajset, ne vem, kam so izginile," je za omenjeni portal dejala mama petmesečnih dvojčkov. Doma ima še starejšo hčerko, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja potrebuje posebno skrb.

Iz bolnišnice so za Vijesti.hr dejali, da so zadevo prepustili policiji, saj ima primer znake kaznivega dejanja. Ob tem pa so še dodali, da oseba, ki je fotografirala otroka in objavila fotografije na družbenih omrežjih, ni eden od staršev. Na bolnišnico se je zgrnil plaz kritik, prijeli pa so tudi grožnje s smrtjo, je povedala direktorica Alemka Markotić. Nadzor je uvedlo tudi hrvaško ministrstvo za zdravje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2