Svet
26 ogledov

Mamo so mu ubili, ker ni vrnil dolga

umor v zagrebu Luka Stanzl/PIXSELL
Motiv za umor, ki je v petek zvečer pretresel Hrvaško, naj bi bil neporavnan dolg.

V petek zvečer je neznanec umoril 55-letno Vukosavo in njeno 53-letno sestro Milico ter huje ranil 51-letnega Stipeta. Kot je sporočila policija, je šlo za naročen umor. Motiv naj bi bil neporavnan dolg, poroča portal 24sata. 

Sin 55-letne ženske, 32-letni Slavko, naj bi pobegnil v Nemčijo. Ljudje, ki jim je dolgoval denar, naj bi ga opozarjali, da se mu izteka čas za vračilo denarja. Groženj ni prijavil policiji. Ljudem, ki jim je dolgoval denar, naj bi postalo jasno, da denarja z obrestmi ne bodo dobili nazaj, zato so se mu maščevali drugače.

Ni želel prič

Morilec je v petek zvečer na hišnem pragu umoril Vukosavo in njeno sestro. Pri tem je ranil Miličinega soproga. Policija domneva, da sta se slednja znašla ob nepravem času na nepravem mestu. Napadalec najverjetneje ni želel za seboj pustiti prič.

"Rešite mojo Milico," je ranjeni Stipe dejal v petek, ko so čakali policijo in reševalce. Moški ima poškodbe trebuha in noge ter ostaja na zdravljenju v bolnišnici. Ker je videl morilca, ostaja pod strogim policijskim varstvom.

Ime naročnika naj bi bilo znano

Policiji naj bi ena od prič povedala, kdo je naročil umor, a njegovo ime javnosti ni znano. Priča, ki jim je razkrila ozadje in podrobnosti krvavega dogodka, je pod policijsko zaščito. Na policiji naj bi bil tudi sin umorjene, ki naj bi ga že zaslišali.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 08:18 10.december 2013.

    Narkomanske dolgove ni treba vračati, kajti tudi zakonsko nastati ne morejo.

  • Žurnalček 08:17 10.december 2013.

    Mislim , da so vsi pravniki nasedli , ko so samo približno izračunali kakšno kazen naj bi ta dobil. UVEDITE ZOPET SMRTNO KAZEN ! V socializmu je nismo rabili , sedaj v banana kapitalizmu je pa nujno potrebna. <br ...prikaži več />Državljani nočejo fekalije od ljudi hraniti 40 let zastonj !

  • erikkk 15:59 09.december 2013.

    kar se tiče droge sem tu mnenja da nihče nikomur ni dolžan ker gre za kriminalno dejanje ki je po zakonu prepovedano ...Vsekakor pa jih bodo polovili če vedo ime naročnika ... pa če je moški ki je preživel, videl storilca...