Svet
9 ogledov

Mamo srečevala vsak dan, a ni vedela

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Carol Davis in Freda Pickering sta se več let vsak dan srečevali, ne da bi vedeli, da sta mati in hči.

Freda Pickering je imela leta 1948 pri 19 letih kratko razmerje s Hrvatom, ki jo je kmalu zapustil in se poročil z drugo žensko. Devetnajstletna Freda je zanosila, a kot pravi, ni vedela, da je noseča, do dne, ko je doma rodila hčerko. "Ponoči me je začel boleti trebuh. Mislila sem, da morajo otroka izrezati iz tebe, a nenadoma je ven padel otrok," je danes 83-letna Freda opisala dogajanje tiste noči, ko se je rodila Carol.

Carol je posvojil par, ki je živel nedaleč stran. Dekle je sedem let obiskovalo bližnjo šolo in svojo biološko mater vsakodnevno srečevalo na avtobusu. A nobena od njiju tega ni vedela. Freda je namreč delala kot sprevodnica na avtobusu. "Lepo je misliti, da sem bila del njenega življenja, ko je bila mlajša, čeprav sem mislila, da nisem bila," je dejala Freda. Freda se je pozneje poročila z voznikom avtobusa Ronom Pickeringom, s katerim pa nista mogla imeti otrok.

Leta 2005 je prejela pismo svoje hčere. V njem ji je razkrila, da se je dvakrat poročila, da ima dva otroka in tri vnuke. "Vedno sem razumela, da si morala sprejeti težko in čustveno odločitev," je Carol zapisala v pismu in materi sporočila, da ni jezna nanjo. Hkrati ji je zagotovila, da bo razumela, če ne bo želela imeti stika z njo. A ni bilo tako. Mati je nemudoma stopila v stik s svojo hčerko, s katero ima zdaj normalen odnos.

Carol je mamo izsledila z amaterskim rodoslovcem. "Tudi sanjalo se mi ni, da je gospa, ki je dvakrat na dan preverila mojo vozovnico, moja mama. Šokirana sem bila, ko sva se začeli pogovarjati o najini preteklosti in mojem šolanju ter omenili to."

Komentarjev 3