Svet
10 ogledov

Mandela po treh dneh iz bolnišnice

Nelson Mandela se je iz javnega življenja umaknil leta 2004. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nelson Mandela, 92, je bil danes odpuščen iz bolnišnice. Nekdanji južnoafriški predsednik in ikona boja proti apartheidu naj bi staknil okužbo dihalnih poti.
Ne kličite me, jaz bom poklical vas.
Nelson Mandela se je iz javnega življenja umaknil pri 85 letih, leta 2004.

"Nelson Mandela boleha za milejšimi boleznimi, ki so pogoste za ljudi njegovih let. Mučijo ga tudi stanja, ki so se razvila skozi leta. V času, ko je bil zaprt na otoku Robben, je preživel tuberkulozo, ima pa tudi zgodovino okužb dihal," je povedal južnoafriški podpredsednik Kgalema Motlanthe.

Mandela je bil v sredo sprejet v bolnišnico, odpuščen pa naj bi bil že danes. Iz njegove fundacije so sporočili, da gre za rutinske preiskave. Zdravniki so danes povedali, da so ga zdravili zaradi okužbe dihalnih poti. Viri so pred tem agenciji Reuters povedali, da se je 92-letniku sesedlo pljučno krilo.

Predsednik Južne Afrike Jacob Zuma je posvaril pred ustvarjanjem panike. Ko so se novice o hospitalizaciji razširile v lokalnih medijih, so se v bolnišnico začeli zgrinjati člani Mandelove družine in visoki državni predstavniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.