Svet
30 ogledov

Mapa "cilji" na prenosnem računalniku bombaša

Osumljenci terorističnih napadov Belgijska policija
Podatki s prenosnega računalnika 29-letnega samomorilskega napadalca Brahima El-Bakraouija, ki je sodeloval v napadu na bruseljskem letališču prejšnji mesec, nakazujejo, da je bila na seznamu ciljev napadalcev tudi Velika Britanija, piše Newsweek.

Belgijski preiskovalci so prenosni računalnik našli v smeteh v Bruslju nedolgo po napadih 22. marca. Na računalniku je bila, kot piše Newsweek, oporoka samomorilca, pismo materi, v katerem je izpostavil strah, da bi odšel v zapor, in med drugim tudi mapo z naslovom "cilji".

Na podlagi podatkov iz računalnika so preiskovalci zaključili, da je napadalec svoje načrte usklajeval s sogovorniki iz tujine. Pripravljal naj bi tudi napad v Veliki Britaniji, piše Newsweek, medtem ko Le Parisien izpostavlja, da so bile tarča napadov tudi druge evropske države, ne le Belgija.

Brat Brahima El-Bakraouija, 27-letni Khalid, je ravno tako sodeloval v napadih, bombo je aktiviral na postaji podzemne železnice Maelbeek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.