Svet
9 ogledov

Maria je napovedala potres in cunami

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nemka Maria Thun je napovedala potres in cunami. Medtem so film o cunamiju na Japonskem umaknili iz kinematografov.

Maria Thun, sicer znana nemška poznavalka rastlin in setvenega koledarja, je napovedala potres na Japonskem. Kot piše 24sata, je Nemka potres celo uvrstila na svoj koledar, poleg tega pa je napovedala še druge katastrofe: denimo cunami ter izbruh ognjenika Šinmoedake. Thunovo številni poznajo po setvenem koledarju ter priročnikih, ki so prevedeni v številne jezike, tudi v slovenščino.

Umaknili film o cunamiju
Da je Japonska te dni prva tema po vsem svetu, pričajo tudi druge novice v povezavi s tragičnimi dogodki v tej državi. Zanimivo, februarja je v japonske kinematografe prišel film Clinta Eastwooda o cunamiju. Film z naslovom Hereafter so zdaj umaknili, ker menijo, da njegovo predvajanje v teh razmerah ne bi bilo primerno.

Iz Japonske se je norčeval
Raper 50 Cent pa je, kot smo že poročali, pri mnogih zbudil zgražanje zaradi komentarjev na Twitterju glede potresa in cunamija na Japonskem. "Glejte, to je resno, moral sem evakuirati vse svoje ku*** iz LA-ja, Havajev in Japonske. Moral sem. Lol," je med drugim zapisal. Za te in še nekatere druge besede se je kasneje opravičil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.