Svet
21 ogledov

Marijo bodo preiskali

Svetleči kip Marije EPA
Vatikanski preiskovalci bodo analizirali kip Lurške Matere Božje v Medžugorju, da bi se dokopali do odgovora, zakaj se kip sveti.

Medžugorsko župnijo bo obiskala skupina vatikanskih preiskovalcev, da bi ugotovili, zakaj se kip Lurške Matere Božje sveti. Kot poroča Slobodna Dalmacija, še ne vedo, kdo bo med preiskovalci, znano pa je, da bodo opravili razgovore s pričami in izvedli kemijsko analizo kipa, da bi podali svojo sodbo o svetlečem se kipu.

Medžugorje so vatikanski preiskovalci že pred zadnjimi dogodki anonimno obiskali, da bi poročali o lokalnem pastoralnem delu in dogodkih, povezanimi s prikazovanji. Skupina vatikanskih preiskovalcev bo tako kmalu analizirala tudi nedavne dogodke.

Kip, ki je začel neobičajno svetiti prejšnji ponedeljek, so do prihoda preiskovalcev odstranili iz hiše Vicke Ivanković Mijatović in ga premestili v župnijski urad svetega Jakoba. Pred tem si je kip ogledalo veliko vernikov. Vest o neobičajni svetlobi, ki jo oddaja kip, se je namreč hitro razširila po romarskem središču in drugod.

Komentarjev 5
  • privat 12:58 09.oktober 2013.

    verjetno se tem međugorcim vedno prikaže kaka marija...pa maja.., pa petra...nek se jih sigurno v enem moškem življenju!! Drugo je pa samo nateg za katerega noben nikoli neodgovarja!

  • dd 14:52 02.oktober 2013.

    Se strinjam z žurnalčkom. Bela barva je posebne moderne vrste, najbrž podnevi akumulira svetlobo, ponoči se pa sveti.Če bi bil res kakšen čudež, bi se svetil kip v celoti.Ni kaj teli južnoti so zelo prebrisani.

  • Izudin 11:28 02.oktober 2013.

    Je bilo potrebno osvežiti turizem.