Svet
7 ogledov

Marin preveslal obalo Južne Koreje

Marin Medak
1/21
Žurnal24 main
Slovenec Marin Medak je uspešno preveslal korejsko obalo. Za 1100 kilometrov je potreboval 23 dni.

"Preveslala sva več kot 1100 kilometrov, kar je sicer sto kilometrov manj od načrtovanega, a sva se tako pogodila s korejsko obalno stražo in sva se morala tega držati. Veslala sva 23 dni, od tega sva imela samo dan in pol počitka. Povprečno sva veslala devet ur na dan. Potovanje me je zelo presenetilo, bilo je drugačno v vseh pogledih. Pred tem si nisem niti slučajno predstavljal, da bom okoli Južne Koreje veslal s policijo in budističnim menihom," nam je po končanem uspešnem podvigu povedal Marin Medak, mladi kajakaš s Primorske.

Fotografije s podviga okoli Koreje si lahko ogledate v galeriji.

Z angleškim prijateljem Simonom Osbournom je okoli Južne Koreje začel veslati sredi februarja. Vmes je tudi njiju presenetilo dogajanje na Japonskem. "Za katastrofo na Japonskem sva izvedela šele pozno popoldne, ko sva pristala na obali. Ko sva prižgala telefon, so se usula sporočila. Vsi so spraševali, ali sva v redu, midva pa sploh nisva vedela, za kaj gre. Šele potem sva izvedela za cunami in četrt ure je bilo zelo nervozno, dokler nisva ugotovila, da na naši strani ni nevarnosti."

V Slovenijo se bo vrnil 25. marca. V bližnji prihodnosti že načrtuje nove podvige, med drugim veslanje okoli hrvaške obale. Cilje ima tudi že za leto 2012, a jih za zdaj še ni pripravljen razkriti.

Marin, sicer študent elektrotehnike, je z veslanjem pomagal tudi pri zbiranju donacij za Društvo KROS. To društvo želi kupiti monoski, ki ga bodo uporabljali invalidni otroci. Njegov podvig okoli Koreje smo spremljali tudi mi. Več si lahko preberete v člankih:
Strah ga je plime in valov, ne Koreje
Danes po naši obali, nato v Korejo
Z veslanjem pomaga tudi invalidom

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.