Svet
8 ogledov

Mario in Silvio predala posle

Monti in Berlusconi Reuters
Berlusconi je Montiju predal posle. Nova tehnična vlada že prisegla.

Montiju dvojna funkcija

Nova italijanska tehnična vlada je že prisegla, potem ko je popoldne Mario Monti predsednika Italije Giorgia Napolitana obvestil, da sprejema položaj predsednika vlade. Monti bo sam tako premier kot finančni minister, ostale položaje pa bodo zasedli izkušeni tehnokrati.

V novi vladi so tudi tri ženske, ki bodo držale roko nad notranjim, pravosodnim in ministrstvom za delo in socialne zadeve. Osnovna in najpomembnejša naloga vlade je seveda rešitev Italije iz krize.

Pomembne fotografije

Silvio Berlusconi je že včeraj pospravil svoj nekdanji urad. Poleg svojih stvari je vzel tudi meč iz Kazahstana, dragoceno kitajsko vazo in tri fotografije, ki so mu očitno zelo ljube. Na eni je z nekdanjim ameriškim predsednikom Georgeem Bushem, na drugi pa z zadnjima papežema.

Z vazo je povezana zanimiva anekdota, ki jo lahko zakuha le Berlusconi. Ko so mu jo podarili, jo je vrgel v zrak in nato ujel, vse skupaj pa pospremil z izjavo, ki je šokirala diplomate. Dejal je, da so mu rože na vazi sicer všeč, vendar bi si prihodnjič želel tako s podobami iz Kamasutre. Z Berlusconijem so odšli še njegov osebni kuhar, butler, tiskovni predstavni in tajnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.