Svet
3 ogledov

Masaker na kliniki za zasvojenost

Kliniko so po streljanju močno zastražili. Žurnal24 main
V obračunu med mehiškimi mamilarskimi tolpami je umrlo 17 pacientov klinike za zdravljenje zasvojenosti z alkoholom in drogami.

Mehiško mesto Ciudad Juarez v bližini meje z ZDA je bilo priča enemu izmed najokrutnejših obračunov med mamilarskimi tolpami. Okoli 12 zamaskiranih moških je vdrlo v kliniko za zdravljenje odvisnosti od drog in alkohola, paciente so postavili ob zid in začeli streljati. Ubili so 17 ljudi, še pet jih je ranjenih. Incident je povezan z bojem kriminalnih združb za prevlado nad trgom drog. Tolpe so namreč prepričane, da rehabilitacijske klinike varujejo preprodajalce pred rivalskimi tolpami.

 

Na tisoče mrtvih

Boj proti preprodaji drog in nasiljem je ena izmed prioritet mehiškega predsednika Felipeja Calderóna. Vojna med karteli je samo od leta 2006 zahtevala 13 tisoč življenj.

Neuspešen boj
Ciudad Juarez je mesto z največ nasilja v Mehiki. Vsako leto se zgodi najmanj 1.400 umorov, večina jih je povezana s preprodajo drog. Vsak dan je na ulicah okoli 10 tisoč vojakov in zveznih policistov, ki pa so v boju proti drogam za zdaj neuspešni. 

Včeraj se je namreč zgodil še en napad, v katerem so ubili namestnika šefa policije zahodnomehiške države Michoacan Joséja Manuela Revueltasa. V strelskem obračunu sta poleg njega umrla še njegova varnostnika in še en moški.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.