Svet
14 ogledov

Masaker na plinski črpalki

Eksplozija je bila tako močna, da jo je bilo slišati tudi šest kilometrov daleč, Žurnal24 main
Na vzhodu Pakistana v mestu Fajsalabad je eksplodiral avtomobil bomba, pri čemer je bilo po zadnjih podatkih ubitih 20 ljudi, še 127 pa jih je bilo ranjenih. Za napad naj bi bili odgovorni islamski skrajneži.

Eksplozija avtomobila bombe je sprožila še eksplozijo plinskih jeklenk, zaradi česar je bilo razdejanje veliko, pri tem so bili uničene ali močno poškodovane sosednje zgradbe, številna vozila pa so bila povsem zažgana.

"To so isti ljudje, ki izvajajo teroristična dejanja v državi," je povedal lokalni policijski poveljnik Aftab Čima in tako s prstom pokazal na islamske skrajneže, ki stojijo za nizom bombnih napadov v Pakistanu v zadnjih letih.

Po mnenju predstavnikov pakistanskih oblasti je bil tarča napada urad obveščevalne službe, ki stoji v bližini plinske črpalke. Nedaleč naj bi bila tudi pisarna glavne policijske preiskovalne enote. Pri eksploziji ni šlo za samomorilski napad, ampak za avtomobil bombo.

Poudarimo, da v Pakistanu številni avtomobili vozijo na stisnjen zemeljski plin, zaradi česar so pred črpalkami po navadi dolge vrste vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.