Svet
11 ogledov

Mati enoletnika pretepla zdravnico

Anesteziologinjo beograjske bolnišnice sta v trenutku, ko je oživljala enoletneg Žurnal24 main
Anesteziologinjo beograjske bolnišnice sta v trenutku, ko je oživljala enoletnega otroka, napadla njegov stric in mati. Jozićeva je v napadu utrpela zlom nosa, poškodbo kolena ter udarnine.

"V ambulanto sem prišla kot glavna anesteziologija. Tam je bil poleg enoletnika še en pacient. Moja naloga je bila, da poskušam z oživljanjem dojenčka, ki ni kazal nikakršnih znakov življenja. V sobi sem opazila žensko in jo vprašala, kdo je. Rekla je, da je mati otroka, zato sem jo prijazno zaprosila, naj zapusti ambulanto, saj civilistom ni dovoljena prisotnost ob tovrstnih nalogah. Prošnjo je gladko zavrnila. Ob oknu sem zagledala človeka, ki je zrl v sobo. Rekel mi je, da je otrokov stric, zato sem ga prosila, naj umakne sestro, da bi lahko opravila svoje delo," je za srbski časnik Blic pripovedovala Irena Jozić, anesteziologinja beograjske bolnišnice.

Zdravnica v nadaljevanju doda, da jo je le nekaj trenutkov zatem otrokov stric močno odrinil. "Udarec je bil tako močan, da sem dobesedno poletela ob železna nihalna vrata. Ob udarcu sem utrpela zlom nosne kosti, poškodbo levega kolena, na nosu in čelu pa imam številne hematome. Medtem ko sem ležala na tleh, je k meni pristopila otrokova mati in me začela z vso močjo lasati," še pove Jozićeva. Incident se je končal v nekaj minutah, ko so v sobo pritekli varnostniki.

Po poročanju časnika je moški poskušal pobegniti iz ambulante, vendar so ga policisti kmalu prijeli. Na hladno so postavili tudi nasilno žensko. "Dojenčku smo vzpostavili srčni ritem, nato pa smo ga prestavili na oddelek nevrokirurgije," konča nesrečna zdravnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.