Svet
13 ogledov

Mati in sin nakradla za 1,7 milijona evrov igrač

igrače Shutterstock
Ameriška policija je na prste stopila tatinskemu paru, ker je sin pri plačilu uporabljal kartico za bonuse. Nakradla sta za več kot dva milijona dolarjev (okoli 1,7 milijona evrov) igrač in jih prodajala na spletu.

Sedemdesetletna Margaret Pollara in njen 46-letni sin Michael sta nakradla za več kot 1,7 milijona evrov igrač in jih prodajala na eBayu. Obiskala sta 139 trgovin z igračami Toys R Us v 27 državah ZDA, v katerih sta izbrala za okoli 6.000 evrov cenejših igrač, ki so bile zapakirane v velike škatle. Te sta nato izpraznila in jih napolnila z dražjimi igračami, cenejše pa skrila po trgovinah. Margaret je večinoma pazila, da ju prodajalci niso opazili, sin pa je polnil škatle, poroča agencija AP.

Policija je nanju postala pozorna, ko je uslužbenka trgovine z igračami na jugu Floride opazila, da je izginilo več velikih škatel z lego igračami. Michaela je izdala kamera, ker pa je pri plačilu uporabljal kartico za bonuse trgovine z igračami, policija pri sledenju nepridipravoma ni imela težav.

Tatinska dvojica je igrače prodajala na spletu; Michael je imel ob prijetju na računih eBaya in PayPala več kot 730 tisoč evrov. Na sojenje zaradi kraj čakata v priporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.